Akademia e Festivalit
15855
page-template-default,page,page-id-15855,bridge-core-2.8.0,qodef-qi--no-touch,qi-addons-for-elementor-1.5.1,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-26.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-8

Festival Academy 2022

 

Festival Academy është i dedikuar për krijimin e mundësive për të rinjtë e talentuar dhe të apasionuar për zhvillimin e dhuntive dhe aftësive të tyre dhe për të zgjeruar njohuritë e tyre nëpërmjet pjesëmarrjes në aktivitetet e edukimit, inovacionit, artit dhe kulturës. 

 

Platforma multi-disiplinore e Festival Academy është projektuar për të ofruar një sërë aktivitetesh të larmishme përgjatë vitit dhe është drejtuar kundrejt arritjes dhe angazhimit të të rinjve. Festival Academy programon një varietet formatesh, duke përfshirë punëtori, gara, forume, evente performuese, projekte arti, diskutime autorësh, leksione të hapura, masterklasa dhe këmbime – me aktivitet që prekin një gamë të gjerë zhanresh dhe fushahs, si artet performuese dhe vizive, shkrimi dhe gazetaria kulturore, inovacioni artistik dhe teknologjik, arkitektura dhe dizajni urban, arkeologjia dhe trashëgimia, industria krijuese dhe sipërmarrja, të folurit publik, lidershipi kulturor dhe diplomacia kulturore ndërkombëtar.

 

Me një vështrim drejt agjendës Tirana European Youth Capital 2022, Festival Academy është angazhuar në kontribuimin nëpërmjet organizimit të një serie eventesh dhe aktivitetesh rinore “IsrAlb Youth Days 2022”.

 

Këtë vit, Festival Academy do të sjellë në Tiranë artistë dhe intelektualë të njohur botërorë, të cilët do të sjellin eksperiencën e tyre të jashtëzakonshme dhe rekomandime fantastike nëpërmjet leksioneve të masterklasave në fusha të tilla si baleti klasik, artet kulinare, lojën e shahut, muzikën instrumentale dhe “Metodën Kodaly” në edukimin muzikor. Për më tepër, autorë të afirmuar dhe të rinj do të ftohen për diskutime interaktive me të rinj shqiptarë nëpërmjet serisë së eventeve “Meet the Author”.

 

 

Masterklasë Piano

 

Festival Academy hapi derën për një brez të ri studentësh të muzikës, instrumentalistësh, kritikësh arti dhe të rinjsh të tjerë të interesuar në art dhe kulturë – nëpërmjet organizimit të masterklasës së parë në piano te Liceu Artistik “Jordan Misja” në Tiranë.

Nën lektorimin e pianistes së mirënjohur shqiptare Almira Emiri, në tetor 2021 u mbajt te Liceu Artistik “Jordan Misja” një masterklasë fantastike. Nisur nga eksperienca e saj në Austri, Itali, Gjermani, Hungari, Izrael dhe mjaft skena të tjera europiane, Profesore Emiri do të sjellë për të rinjtë një aktivitet tejet interesant dhe intensiv.

 

Almira Emiri ka mbaruar studimet e larta në Universitetin“Franc List” në Budapest dhe studimet Master në Universitetin e Arteve në Grac. Ndër të tjerë, ajo ka studiuar me Eugen Jakab, Annamária Bodoky-Krause dhe Milana Chernyavska, si dhe ka marrë pjesë në MasterClass të profesorëve të njohur Dimitrij Bashkirov, Imre Rohmann, Alexander Satz, Rudolf Kehrer e Vitaly Margulis. Aktiviteti i saj koncertal si pianiste soliste dhe në muzikë dhome është i pasur dhe i larmishëm.

 

Për cdo informacion mund të na kontaktoni në rrjetet tona sociale ose në adresën isralb.info@shalom.al.